Project Description

Tandpleje på børn

Tandpleje på børn

Børn vægrer sig ofte for at få børstet tænder. Det er fordi, det tit gør ondt, når andre børster. Prøv at børste tænder på din partner og omvendt. Det er meget lærerigt. Man kan også ved meget trætte børn, vente til de har sovet i 5-10 minutter og børste uden større problemer (brug kun lidt tandpasta)

Børst tænder på dit barn, når det er veludhvilet og skiftet. Tidpunktet på døgnet er ikke så vigtig, som kvaliteten af rengøringen. Prøv at fortælle sjove historier om, hvad du ’’ser’’ inde i munden (fx løver, giraffer, høns og får) for at aflede fra ubehaget

Hyppigheden af sukkerindtag er af større betydning for udviklingen af huller, end mængden. Derfor er fredagsslik bedre end sukker/slik hver dag. Få fx barnet til selv at spare slikket op til én dag i ugen.

Mælketænder

Mælketænderne er vigtige for udviklingen af kæberne og for tale- og tyggeevne. Samtidig er pasningen af dem det første grundlag for udviklingen af gode vaner omkring mundhygiejne.

Holdning og vaner omkring tandpleje, hos den eller dem, der passer barnet er meget vitalt for bevarelsen af et sundt tandsæt. Hverdagens dårlige vaner er ofte mere ødelæggende end arvelighed.

Fordelen er, at de dårlige vaner kan ændres, forholdsvis enkelt, når viljen er der.

TELEFONTIDER

Man.-tors. 8:00 – 16:30
Fredag 8:00 – 14:30
Anmod om tid

FIND OS

GRATIS E-BOG

Rentefri finansiering